לא על השמנת לבדה

יום שני, 24 בינואר 2011

קישואים מוקרמים ושמנתיים

והפעם מתכון למנה חמה, טעימה, בריאה ומשביעה בעלות קלורית נמוכה. איפה הקאץ' אתם שואלים? ובכן, המראה של המנה אינו מפתה במיוחד, משהו בירקרקות גרם לרתיעה ראשונית קלה בקרב קולגות וחברים. מי שנתן למנה צ'אנס וטעם - התאהב. אז אל תהיו שטחיים ותתכוננו לקשר מחייב עם מנה מושלמת. המתכון מיועד לשתי מנות גדולות שמספיקות כתוספת משביעה לארוחת צהריים

מתכון זה מפורסם עתה ללא תמונות - התמונות נמחקו בעת תיקון המצלמה (אם אתם עוקבים אחרי הבלוג אתם אולי זוכרים את העובדה שהחתול שלי ניפץ את המצלמה). בעתיד אעדכן בתמונות, לעת עתה אתם מוזמנים לראות את היצור שנושא את האשמה לכך שמתכון זה הינו נטול תמונות:
אולי דווקא העובדה שהתמונות למתכון זה נגנזו היא חיובית, שכן, הטעם שלו עולה עשרות מונים על המראה. אז תנו לו צ'אנס - אז מה אם הוא ירקרק. אגב, את שמנת הסויה של אלפרו מצאתי בכמה סניפים של שופרסל (שלא מחזיקים אותה באופן קבוע, לצערי) באיזור המקררים. מצאתי אותה גם בחנות "ניצת הדובדבן" הקרובה לביתי. השמנת הזו תככב במתכונים נוספים - היא דלה מאוד בקלוריות ומעשירה תבשילים בצורה בלתי רגילה. הכנתי איתה רטבי פסטה והיא תפקדה כשמנת טעימה שבן זוגי לא האמין שאינה משמינה יותר מגבינה לבנה 5%. בנוסף, אם אתם מחפשים תוספת פרווה עם תחושה חלבית - המוצר הזה מומלץ ביותר.



מרכיבים:
שימו לב: המנה מורכבת בעיקר מירקות - שדיאטות רבות מאפשרות לאכול ללא הגבלה, אם אתם יכולים לאכול ירקות באופן חופשי חשבו רק את הרכיבים של שמנת הסויה, אבקת המרק ושמן הזית -

מרכיב קלוריות
שמנת סויה 5% (של חברת אלפרו) 175 
כפית שמן זית 45 
שקית אבקת מרק 90 


ירקות ותבלינים: 5 קישואים, בצל לבן, אבקת שום, מלח ופלפל


קלוריות למנה:
ערך תזונתי בסך הכל (לא כולל ירקות) 310 קלוריות, 2 גרם שומן רווי
ערך תזונתי למנה: 155 קלוריות, 1 גרם שומן רווי

הוראות הכנה:
1. חותכים את הקצוות של הקישואים, מגררים אותם במגררת או באמצעות מעבד מזון
2. קוצצים את הבצל הלבן
3. שופכים כפית שמן זית על ווק טפלון, מחממים ומוסיפים את הבצל הקצוץ
4. כשהבצל מזהיב, מוסיפים את הקישואים ומתחילים לערבב. יש להקפיץ כרבע שעה - הקישואים יגירו מים ויהפכו לרכים במיוחד.
5. מוסיפים שמנת סויה של אלפרו ומערבבים, מביאים לרתיחה ומוסיפים שקית אבקת מרק נמס בכוס. בחרו בטעם המועדף עליכם - מרק תירס, מרק ברוקולי ומרק פטריות מתאימים במיוחד, אבל אתם יכולים להתפרע.
6. מערבבים היטב ומחממים על אש קטנה שתי דקות נוספות.

המנה מוכנה

אתם בראש לכרוב? תוספת קלה שניתן לאכול ללא הגבלה

מתכון לתוספת טעימה וחמימה שתוכלו לשלב במגוון דיאטות ותוכניות אכילה. הפעם הכרוב הלבן עובר טיפול מפנק שהופך אותו לטעים במיוחד. הוא כל כך טעים, עד כדי שתוכלו להגיש אותו גם לאורחים, רק אל תגלו להם שאפשר לאכול מהכרוב ללא הגבלה (למרות שגם כך אין סיכוי שיישארו שאריות, עמכם הסליחה)

הכרוב הוא לא הירק הסקסי ביותר  בו נתקלים ברחבי הסופרמרקט. הוא גדול, בקושי נדחק לשקית הסופר והחיתוך שלו הוא בגדר פרויקט. בנוסף, אם גם אתם נושאים את טראומת דיאטת מרק הכרוב שבשלב כזה או אחר סחפה כמעט כל שמנמן, אתם בוודאי לא רצים לעבר הכרוב בזרועות פתוחות. אז למה בכל זאת? אפשר לאכול אותו טרי, מבלי להתעסק בכלל, ניתן להפוך אותו למנה חמה ומשביעה, עם עלות קלורית נמוכה ביותר ואם זה לא מספיק לכם, הוא גם עשיר בויטמין C, תודו שלא ידעתם שלתפוז יש מתחרה לבנבן.

אחרי כמעט חצי שנה של אכילה מאוזנת ובריאה אני ערכתי התנסויות עם מגוון רחב של ירקות: מפטריות האנוקי (טעים!) ועד תחתיות הארטישוק (דוחה, לטעמי), רק השבוע היד שלי נשלחה לעבר הכרוב. הנה מה שעשיתי איתו - כמובן שניתן לתבל בצורה שונה או להוסיף כפית שמן זית להקפצה. עם זאת, אני אוהבת שיש לי בבית מנה שאני יכולה לאכול ללא שום הגבלה. המנה הזו עברה את מבחן הטעימה של בן זוגי וחברתי, שאינם בדיאטה מכל סוג שהוא, שניהם אהבו את המנה, חברתי אפילו ביקשה תוספת.

ראש כרוב, התמונה באדיבות ידידי בוריס, שצילם ושיעשע אותי בזמן הבישול

מרכיבים:
כרוב לבן גדול
תרסיס שמן
בצל יבש בינוני
פפריקה אדומה
מלח ופלפל

ערכים תזונתיים:
אמנם הכרוב מכיל 22 קלוריות ל-100 גרם, אבל מרבית תוכניות האכילה מאפשרות לאכול אותו "בחינם". גם את תרסיס השמן והבצל מרבית התוכניות מאפשרות לצרוך ללא הגבלה. אם אתם סופרים קלוריות קחו בחשבון שהבצל מוסיף למתכון כ-90 קלוריות.

הוראות הכנה:
1. לאחר שטיפה יסודית של ראש הכרוב חותכים את ה"פאות" (הצדדים המעוגלים) שלו. כל צד מעוגל משכיבים וחותכים לרצועות דקיקות. לא באמת צריך למדוד, סרט המדידה הוא תוספת אמנותית עליה התעקש הצלם.

2. קוצצים בצל לבן (אפשר סגול במקום) אחד.
3. מרססים ווק טפלון בתרסיס שמן ומחממים שתי דקות, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומקפיצים עד שהוא מזהיב.
4. מוסיפים את הכרוב. צריך להקפיד ולערבב לעיתים קרובות כדי שהוא ייעשה באופן שווה, אחרי עשר דקות הקפצה מוסיפים שתי כפות מים, מלח ופלפל לפי הטעם ופפריקה מתוקה. מביאים לרתיחה, לאחר הרתיחה מעבירים לאש נמוכה ומאדים עשר דקות נוספות.

המנה מוכנה!

יום ראשון, 16 בינואר 2011

מבחן החטיפים הגדול - חטיפי גרנולה על המשקל: חטיף פיסטוקים


השוק מוצף בחטיפי גרנולה: דלי שומן, אורגניים, ללא סוכר, עשירים בסיבים ועוד שלל הצהרות מפוזרות לכל עבר והבחירה קשה. שומרת על השמנת באה לעשות סדר בבלגן ולהמליץ על חטיפי הגרנולה הטובים ביותר

בשנים האחרונות חטיפי הגרנולה צצים מכל עבר והשומרים על הגזרה (או נלחמים בה, איך שלא תסתכלו על זה), כך נראה, מאמצים אותם לחיקם, מדובר בפתרון מהיר, מחושב קלורית ומשביע (יחסית לשוקולד). אם גם אתם מתבלבלים מהמבחר (כפי שאני התבלבלתי, לפני תחילת פרויקט החטיפים הגדול) – תנו לי לעשות לכם סדר בבלגן.

חשוב לציין: כדי שתיהנו מביקורת מקיפה וכנה הקפדתי שכל חטיף וחטיף יקבל חוות דעת של שלושה אנשים לפחות. משפחתי, חברי והקולגות שלי מאוד נהנו מהמבחן הגדול וכולם סיפקו לי חוות דעת נוספות, שסייעו לי לתת לכם סקירה מקיפה על החטיפים. 

בחרתי לספק ערכים תזונתיים חשובים כמו קלוריות, שומן רווי ורמת הסוכר.  למה בחרתי להתייחס לרמת הסוכר? כמות סוכר גדולה יכולה לגרום לתחושת "היי" ולנפילה ברמת הסוכר. לא צריך להיות תזונאי כדי לשים אצבע על תחושת הנפילה והצורך בעוד אוכל מתוק ומשמין - מייד אחרי שאכלנו אוכל עשיר בסוכר. לכן, חשוב לשים לב לכמות הסוכר שמכילים החטיפים. 

המתוחכם: חטיף פיסטוקים, שוקולד חלב ודגנים – שופרסל
כמה זה עולה לנו?
113 קלוריות
1.4 גרם שומן רווי

מדד הסוכר: הסוכרים מהווים כרבע מהחטיף, כמות גבוהה יחסית
מדד הטעם: 9.5 מתוך 10
מדד השובע: 7.5 מתוך 10


על קצה המזלג: מי היה מאמין שדווקא מותג הבית של רשת שופרסל (שנתפס בעיני כפשוט וזול, עד עתה) ינפיק כזה חטיף טעים וייחודי? השילוב בין הפיסטוקים לשוקולד מאוד מפנק ויחסית זול בקלוריות ונקודות (לעומת חטיפי שוקולד). אם אתם לא אוהבים פיסטוקים, זה לא החטיף בשבילכם – במקרה שלי כמעט כל הטועמים מאוד אהבו את השילוב ונתנו לו ציון גבוה.

ומילה על ההיעדרות הארוכה שלי - חזרתי לכתוב אחרי הפסקה לא קצרה. את הסיבות להפסקה אסכם בשלוש נקודות מרכזיות:
הטוב: אהובי היה בחופשה, אותה ניצלנו לשלל פעילויות מהנות שאינן כוללת בישול דל קלוריות (מלבד בישול הלזניה, היחסית פחות מושחתת, מהבלוג המצוין, בישולוג). 
הרע: כפי שדיווחתי בפוסט הקודם, מעתה לא אוכל לדווח על הערכים התזונתיים של המתכונים המתפרסמים בנקודות שומרי משקל. השינוי הכפוי הפתיע אותי והתלבטתי רבות איך להציג את הערכים התזונתיים מעתה והלאה. 
המכוער: המצלמה שהחתול שלי ריסק, כפי שכתבתי בעבר, טרם שבה מתיקון. 

ובכל זאת, אני שוב כאן, מבשלת, מנשנשת ורצה לספר לחבר'ה.