לא על השמנת לבדה

יום שישי, 12 בנובמבר 2010

מאפינס גזר - עשירים בסיבים ודלים בקלוריות

בתי קפה רבים נסחפו לטרנד הבריאות ומציעים עוגות גזר המתיימרות להיות בריאות – בחירה מפתה עבור מי ששומר, אבל בפועל, מרבית בתי הקפה מגישים עוגה מתקתקה עשירה בבצק, סוכר, חמאה ועם תוספת של קצת גזר. נכון, זה טעים, אבל אל תשלו את עצמכם שמדובר באופציה קלה וידידותית לדיאטה

אם בא לכם ליהנות מעוגת גזר, שבאמת מורכבת ברובה מגזר, כדאי שתכירו את המאפינס האלו. אם תצפו לעוגת הגזר המתקתקה והמעובדת שמגישים לכם בבתי קפה - נכונה לכם אכזבה, אבל אם תתכוננו למשהו יותר עדין וטבעי, סביר להניח שתאהבו את הפינוק הזה, בעלות של כשבעים קלוריות.


מצרכים: 
6 גזרים
סוכרזית נוזלי
כפית קינמון
ביצה אחת
3 חלבונים
2 חטיפי נייצ'ר ואלי (בטעם לבחירתכם)
3 כפות צימוקים

כמה זה עולה לנו?
70 קלוריות למאפין - שווה ערך לפרוסת לחם. 

הוראות הכנה:
  1. שוטפים היטב את הגזרים וחותכים את הקצוות, אין צורך לקלף – הקליפה מכילה סיבים תזונתיים שהופכים את המאפה ליותר משביע ובריא. מגררים את הגזרים בעזרת מג'ימיקס או בשיטה הישנה והטובה - עם מגררת.
  2. מפוררים את חטיפי הגרנולה - חובטים באריזה עם מערוך או פטיש שניצלים, כדאי לכסות קודם בשקית שניצלים למקרה שהאריזה תיקרע והפירורים יתפזרו. מוסיפים את הפירורים לקערת הגזר המגורר.
  3. מוסיפים את יתר המרכיבים: צימוקים, סוכרזית נוזלי, הביצה ושלושת החלבונים, הקמח והקינמון.
  4. מערבבים היטב
  5. לוקחים תבנית שקעים מסיליקון עם 12 שקעים. בעזרת כף ממלאים היטב את השקעים ודוחסים. אין צורך לשמן - הסיליקון מונע הידבקות באופן מושלם. 
  6. אופים בחום בינוני (170 מעלות) כ-45 דקות. המאפינס צריכים להיות שזופים ויבשים למגע. 



אחרי האפייה תנו למאפינס להתקרר. אפשר לאכול אותם קרים או חמימים, לדעתי הם טעימים יותר חמימים. לאופציית הגשה מפנקת תוכלו להוסיף כפית ריבה שתוסיף רק חצי נקודה. 


7 תגובות:

  1. פוסט מושקע, כתוב טוב ומעניין. משמח לראות תכנים כאלה ברשת.
    שיהיה בהצלחה, אמתין לפוסטים נוספים. אולי בפעם הבאה משהו עם בננה? יאמי!

    השבמחק
  2. מעולה שמצורפות תמונות, זה גורם להכנה להראות יותר ברורה ובסופו של דבר לנו להכין את המתכון ולא רק להזיל ריר עליו.

    השבמחק
  3. איזה קטע שאת משתמשת בחטיפי אנרגיה. הייתי שמחה אם הייתה אופציה אחרת מאחר ואני לא מכניסה לבית מוצרים כאלה כי לצערי אני מחסלת אותם בתוך ימים ספורים.
    אהבתי את הרעיון של הבלוג, מעולה. גם העיצוב יפיפה.

    השבמחק
  4. יקי - תודה :) אני לא אוכלת בננה אבל אשתדל להכין משהו למען קוראיי חובבי הצ'אנקי מאנקי.

    מנקינומיקס - תודה :) אני משתדלת.

    דב - אפשר בהחלט להשתמש בקוואקר פשוט - עשיתי את זה בעבר וזה יוצר בסדר גמור. הייתי מוסיפה קצת יותר קינמון וממתיק כדי לחפות על המחסור בטעם בעקבות הפחתת החטיפים. בהחלט מזדהה עם בעיית החיסול... יש תקופות שבהן גם אני לא מתמודדת על חבילת חטיפי אנרגיה בבית.

    השבמחק
  5. נראה מעולה ! היום אצלי במטבח.

    השבמחק
  6. הי מיכל, לא כתבת כמה קמח לשים וגם לא כמה סוכר נוזלי....

    השבמחק
  7. אני גם אשמח לדעת כמות קמח וכמות סוכרזית... ובכלל אם משתמשים בקוואקר- האם קווקר שמכינים ממנו דייסה או פתיתי קוואקר.

    תודה!

    השבמחק