לא על השמנת לבדה

יום ראשון, 21 בנובמבר 2010

פתרון ומתכון - מתכון למקושקשת ע-נ-ק-י-ת וקלה

עם כל הכבוד לזעקת הפטרוזיליה, לחישת הכורכום וכל המרכיבים היוקרתיים והאופנתיים, למקושקשת הישנה והטובה שמור בליבי מקום של כבוד. הבעיה מגיעה כשמדובר בגודל - מקושקשת מביצה אחת מניבה מנה קטנה ולא מספקת. אז מה עושים? משתמשים בתחבולות קלות - "כי בתחבולות תעשה לך ביצה"

והפעם - ישר ולעניין. בלי פוזות, בלי מילים יפות, רק דרך חביבה לעשות חביתה.

המרכיבים:

מרכיב פרוסות לחם קלוריות
ביצה אחת 2 79
3 חלבונים 1 60
1 בצל 0 80
כוס כרישה  0 50
תרסיס שמן 0 2
חצי כפית מלח 0 0
קורט פלפל 0 0


כמה זה עולה לנו?

שווה ערך לשלוש פרוסות לחם או 271 קלוריות למנה גדולה ומשביעה. 

הוראות הכנה:

1. חותכים את הבצל ואת הכרישה לקוביות, בקערה מערבבים שלושה חלבונים וביצה אחת.
2. מרססים מחבת טלפון או מחבת בריאות בתרסיס שמן - אישית אני ממליצה על התרסיס של "עץ הזית" שמתפזר הכי טוב לעומת המתחרים. כשהמחבת חם מוסיפים אליו את הבצל והכרישה.
3. מקפיצים ומערבבים עם כף או מזלג עץ עד שהבצל מזהיב, מוסיפים את תערובת הביצים ומערבבים היטב.
4. זורים מלח ופלפל וממשיכים לערבב עד לדרגת העשייה הרצויה.


הערה: אפשר להוסיף תבלינים לטעמכם או גבינה קלה לבחירתכם. אישית העדפתי לחלוק את האפשרות הבסיסית ביותר - שמזכירה לי את הילדות וגם מקושקשת מארוחות בוקר בבתי מלון.

לא יודעים להפריד ביצים?
צפו בסרטון שמסביר איך להפריד חלבונים וחלמונים בקלות. 

3 תגובות:

  1. קול, אחלה בלוג! ושאפו על התחרות :)
    במה דבי זכתה?
    אגב - אהבתי את התמונות שממחישות את התהליך, נראה שילוב של חובבנות (יותר מלשון תחביב) ומקצועיות, רוצה לראות לאן הבלוג עוד יתפתח. בהצלחה!

    השבמחק
  2. תודה אנונימי :) דבי זכתה בחבילת חורף מפנקת שאולי אקדיש לה פוסט משלה - בגדול מרקים ושקיות תה, הכל מאוד קל ומחמם.

    השבמחק