לא על השמנת לבדה

יום שלישי, 23 בנובמבר 2010

שמנמן גידל דגן בגן: נבטים לגידול עצמי

אם בעבר יכולתם לבקש מהירקן "נבטים" ולקבל את מבוקשכם, כיום תצטרכו להיות יותר ספציפיים – המבחר הולך ומתרחב מרגע לרגע ואנו, שמחפשים מאכלים מעניינים וקלים – רק מרוויחים. אם יש לכם מעט זמן פנוי וקצת סבלנות בואו לגדל נבטים 

באחד השיטוטים האחרונים שלי בסופר הסקרנות שלי משכה אותי לעבר "נבטוטיה", ערכה לגידול נבטים המוגדרת כ"חוויה ביתית להנבטה עצמית" (עוד על תוכן האריזה בהמשך). נתקלתי בסופר בשני סוגי נבטים: נבטי אלפלפא ונבטי חרדל – רכשתי את שניהם, במחיר של 15 שקלים לאחד,  וניגשתי לחווית הגננות. 



ניכר שהושקעה מחשבה בתכנון המארז – ההוראות מפורטות, המצע והזרעים מגיעים בשקיות נפרדות ובכמויות מדויקות ותהליך ה"הרכבה" לוקח כשלוש דקות. אם יש לכם ילדים הם בוודאי ייהנו מתהליך ההרכבה. עם המארז מגיע  "דחליל" שנראה לי חסר כל תועלת, אבל ללא ספק משעשע. האריזה מבטיחה שהנבטים מוכנים לאכילה בתוך 4 עד 6 ימים - ואכן, תוך 5 ימים צמחו הנבטים פרא. הטיפול בהם פשוט, צריך להשקות אותם פעם ביומיים לפי ההוראות, טיפול פשוט שאפילו אני, רוצחת הצמחים הסדרתית, מסוגלת להתמיד בו. 

פשוט הסתכלו על התמונה שצילמתי לאחר חמישה ימים:


מבחינת הטעם - נבטי האלפלפא הם הנבטים הסטנדרטיים שאתם מכירים ולא מצדיקים באמת גידול אישי, אלא אם כן אתם מעוניינים בחוויה. לעומתם, נבטי החרדל מציעים טעם באמת מיוחד שאהבתי מאוד - טעם החרדל מובחן, אבל עדין, אחרי הכל - אלו נבטים. 



לסיכום: חוויה ביתית נחמדה וקלה. לא מצרך חובה, אבל ללא ספק שעשוע טעים. 

5 תגובות:

  1. 15 שקלים... באמת הייתי צריכה לציין :)

    השבמחק
  2. לדעתי, אגב, זה משתלם, הנבטים צומחים מחדש מהר וההוצאה מחזירה את עצמה

    השבמחק
  3. במה אפשר להשתמש בנבטים? להוסיף אותם לסלט?
    נשמע לי משהו שאני הייתי קונה! :)
    רשמת לגבי הצמיחה מחדש- זה אומר שלא תולשים מהשורש, איך צריך לקטוף אותם כדי שהצמיחה שלהם תמשך?

    השבמחק
  4. היי מאנקי
    גוזרים או חותכים עם סכין (זה מה שאני עשיתי). אם תתלוש מהשורש תהיה לך בסלט אדמה.

    לגבי השימוש: הם נהדרים בסלט ואפשר להוסיף למוקפץ. זה ממש הירק האחרון שמוסיפים והוא מוסיף מאוד.

    הייתי מוסיפה גם לכריך.

    השבמחק